انواع لوگو
واژه ی لوگو همان نشان واره است .درواقع نشان واره معادل فارسی لوگو است . پس این دو واژه به یک معنا هستند . اما معنا و ماهیت لوگو، نشانه و یا تصویری است که حاوی یک پیغام برای مخاطب است . این پیغام چیست ؟ هر شرکت ، فعالیت و یا هر سرویسی با توجه به نوع فعالیتی که دارند نیازمند یک طرح و یا نشانه می باشند که این طرح باید بتواند در یک نگاه به مخاطب بفهماند فعالیت کلی این مجموعه چیست ؟ یکی از قابلیت های یک طراحی لوگو منحصر به فرد بودن لوگو است به این معنا که کپی در این بحث وجود ندارد و اگر باشد اشتباه و خطا محسوب می شود .حال این نشانه می تواند یک نقش با قلم و یا تصویر باشد که در ادامه به انواع لوگو می پردازیم .
شاید این مطلب را نیز بپسندید :
لوگو تایپ
همان طور که از نام لوگو تایپ مشخص است اساس این سبک حالت نوشتاری آن است. به این صورت است که نام شرکت و یا مجموعه به صورت یک فونت طراحی می شود. در این سبک الزم نیست حتما از نماد ها استفاده کنید تنها الزم است واقعیت مجموعه را به صورت تایپ گونه طراحی کنید . لوگو تایپ گاها میتواند یک کانسپچتوال یا همان نماد مفهمومی از واقعیت باشد . اگر بخواهیم یک مثال در این باب بزنیم لوگوی شرکت فدرال اکسپرس گزینه ی مناسبی است . در این لوگو یک فلش در بین دو حرف آخر وجود دارد که نشان دهنده ی حرکت رو به جلو و پیشرفت است و چیزی که در این لوگو جذاب است ظرافت موجود در لوگو می باشد .
لوگو با حرف
این سبک از لوگو بسیار نزدیک به سبک لوگو تایپ است . اما در این سبک یک واژه کامل تبدیل به لوگو نمیشود بلکه یک حرف از واژه کلی تبدیل به لوگو می شود. در این سبک دست طراح برای نشان دادن مفاهیم بسیار بسته است پس باید تالش کرد یک شخصیت و هویت جامع به طرح داده شود زیرا اگر آن شرکت و یا مجموعه عملکرد موفیقیت آمیزی داشته باشند این لوگو در حافظه مخاطبان جای می گیرد . لوگوی Yکه مربوط به شرکت یاهو می باشد از نمونه های موفق این سبک می باشد .
شاید این مطلب را نیز بپسندید :
لوگوی مفهومی
یکی از جذاب ترین سبک ها در این این موضوع لوگوی مفهومی می باشد . در این سبک طراح با فراغ باز می تواند هر آنچه که در تخیل خود می پروراند نقش بزند و هیچ محدودیتی در انتخاب طرح رنگ و شکل لوگو ندارد .کافی است دارای خالقیت و نگاه هنری بود .اما این سبک یک چاقوی دو لبه است به این معنا که شاید شما به عنوان طراح ه یک لوگوی مفهومی بدانید پیغام طرحتان چیست ، و آن هم به این دلیل است که خودتان خالق آن بودید اما در چشم مخاطبان شاید نامفهوم باشد پس باید به این نکته بسیار توجه کرد که طرح طراحی شده با وجود زیبایی و جذابیت باید بتواند با مخاطبش حرف بزند. قسمت سخت این سبک در واقع قانع کردن مشتری است زیرا مشتری ها اغلب سلیقه ای به این موضوع نگاه می کنند و اهیمیتی به قانون و قواعد این کار نمی دهند . پس باید به عنوان یک طراح در سبک لوگوی مفهومی به سه نکته دقت کرد اولین مورد زیبایی و جذابیت دومین مورد رساندن مفهوم مورد نظر و سوم قانع کردن مشتری.
لوگوی نشانه گذاری
هنگامی که یک لوگو در چهار چوب قرار می گیرد تبدیل به لوگوی نشانه گذاری می شود . اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم تمامی سبک هایی که توضیح داده شد از جلمه لوگو تایپ ، لوگو با حرف و یا لوگوی مفهموی هنگامی که در یک چهارچوب قرار می گیرند مثل شکل دایره مربع مستطیل و یا مثلث تبدیل به لوگوی نشانه گذاری می شوند . ضعفی که این سبک دارد در واقع مقایس گذاری آن می باشد به این معنا که اگر لوگو در قسمتی نیازمند به کوچک کردن شود ممکن است ناخوانا و نامفهوم شود .
لوگوی پویا
بعضی از فعالیت ها هستند که در آن ها اتفاق های چاپی شکل نمی گیرد مثل فعالیت بعضی از سایت ها . در این نوع فعالیت ها می توان از لوگوی پویا استفاده کرد . لوگوی پویا نوعی طرح دیجیتالی است که متحرک است و نام پویا هم به دلیل همین تحرک و زنده بودن طرح انتخاب شده است.

سخن آخر
در بعضی از فعالیت ها شاهد هستیم که کارفرما مبالغ بسیار زیادی برای حاشیه ها هزینه می کند اما برای مهمترین قسمت فعالیت خود که لوگوی کار است به سادگی عبور می کند و یا برای پرداخت هزینه کمتر این کار را به افراد غیر حرفه ای می سپارد . اما باید بدانیم که نقش لوگو در قرار گرفتن مرتبه ی یک شرکت بسیار بسیار قابل اهمیت است و بی توجه بودن به این موضوع یک حرکت فول و غیر حرفه ای می باشد .
شاید این مطلب را نیز بپسندید :
نکاتی که در طراحی لیبل نباید فراموش کنید
بازدیدها: 77
دیدگاه ها